ЕБСИ - Граждани - Дигитална идентичност

Дигитална идентичност

  • Bootstrap
  • ЕБСИ
  • Граждани

Сигурната проверка на самоличността се отнася до процеса на проверка на самоличността на лица или организации по сигурен и ефективен начин. В контекста на ЕБСИ сигурната проверка на самоличността включва използването на децентрализирани технологии за самоличност, като блокчейн и самостоятелна суверенна идентичност (SSI), за съхраняване и управление на информация за самоличност по сигурен и проверим начин. Това позволява на лица и организации да контролират собствените си данни за самоличност и да ги споделят с други само когато е необходимо, като същевременно намалява риска от кражба на самоличност и измами.

Примери

  • Със сигурна проверка на самоличността на ЕБСИ гражданите могат лесно и сигурно да имат достъп до широка гама от държавни услуги, като кандидатстване за паспорт, достъп до данъчна информация или регистрация за гласуване. Използвайки своята потвърдена от ЕБСИ самоличност, гражданите могат да спестят време и усилия в сравнение с традиционните методи, тъй като вече не е необходимо да предоставят доказателство за самоличност на хартиен носител.
  • В много случаи от хората се изисква да споделят лична информация, като име, адрес и дата на раждане, с различни организации. Със сигурна проверка на самоличността на ЕБСИ лицата могат да контролират споделянето на личната си информация, като гарантират, че само упълномощени страни имат достъп до нея. Това може да помогне за намаляване на риска от кражба на самоличност и измами, като същевременно подобрява поверителността и сигурността на личната информация.
Кликнете тук за видеа с повече информация за ЕБСИ.
< Назад към предишния избор